Přehled našich aktivit v červnu 2024

Protože chceme, abyste i vy věděli, co děláme, rozhodli jsme se, že vás o tom budeme informovat. Jednou měsíčně na naši zeď nasdílíme, jak daný měsíc z hlediska našich aktivit probíhal.
A jaký byl náš červen?
🔵 6. 6. jsme navštívili podnik OZO v Ostravě, kde jsme získali velmi cenné informace o způsobu řešení komunitního odpadového hospodářství od svozu odpadu, přes jeho třídění, až k jeho ekonomickému, ekologickému a hospodárnému využití.
🔵 10. 6. se konalo jednání zastupitelstva, kde jsme projednávali:
👉 hospodaření města
👉 situaci v městské nemocnici
👉 portál Skládka pod dohledem
👉 ...a další témata, o kterých jsme informovali v příspěvku z 14. 6.
Také jsme se podívali na zahájení výstavy Žižka ze všech stran v městském muzeu.
🔵 16. 6. jsme zavítali do evangelického kostela na multižánrový festival Bašta pro všechny, který se snaží bořit předsudky a konal se v rámci Týdnů proti rasismu a xenofobii.
🔵 18. 6. jsme se s členy spolku Formanova Čáslav zúčastnili divadelního představení Forman na Kampě o životě a díle Miloše Formana, čáslavského rodáka a čestného občana města.
🔵 24. 6. se Vlastislav Málek jako krajský zastupitel zúčastnil Zastupitelstva Středočeského kraje, kde:
👉 schválili dotaci ve výši 3 mil. Kč pro vybavení akutní lůžkové péče pro Městskou nemocnici Čáslav
👉 schválili žádost města Čáslav o změnu parametrů pro dotaci ve výši 300 000 Kč na nákup nového auta pro jednotku dobrovolných hasičů v Čáslavi
👉 se Vlastislav Málek vyjádřil ke stížnosti a žádosti starosty města Čáslavi a návrhu na odvolání ředitele krajského úřadu Středočeského kraje Mgr. Jana Loušky
🔵 28. 6. jsme šli na setkání spolku Zelená Čáslav s veřejností, které bylo původně plánováno jako setkání nad výsledky rozhodnutí MŽP o rozšíření skládky. K tomu zatím nedošlo, místo toho jsme tedy probírali možnosti modernějších způsobů likvidace odpadu, možnosti meziobecní spolupráce, zkušenosti ostatních krajů a další.
🔵 29. 6. jsme se účastnili poutní slavnosti sv. Petra a Pavla a setkali se s apoštolským nunciem.

V červnu též Vlastislav Málek nahlížel do spisů všech žalob podaných 5 zaměstnanci na město Čáslav v souvislosti s údajnou šikanou tajemníka MěÚ ing. Ronovského. V zastoupení ing. Ronovského dále vypracoval 12 stránkovou žalobu a tu podal začátkem července u Okresního soudu v Kutné Hoře. 





Komentáře